Proč jít volit?

Překvapilo mne, kolik lidí si tuto otázku klade a pak si na ni odpoví: „Volit nepůjdu, není koho. Všichni politici jsou stejní, všichni kradou."

Je to dáno stylem podávání informací v médiích, kdy stejná hesla mají dle novinářů naprosto odlišný význam, např. více peněz na školství a podpora rodin s dětmi je ze strany ČSSD populizmus ze strany TOP09 správná věc. Volič je pak zmaten.

A co jiného zajímavého jsem se dozvěděla v rámci předvolební kampaně? Za vše špatné v této zemi může ČSSD! A to i přesto, že nám sedm let vládla pravice.

A pokud jde o jednotlivé kandidáty, toto jsem se dozvěděli z médií:

Sobotka ničemu nerozumí, nezvládá ani stranu, jíž předsedá, natož aby zvládl vládnout této zemi, Hašek je posedlý funkcemi, chce sedět na všech židlích, ale vlastně taky ničemu nerozumí, Mládek je prostořeký moula, Zaorálek nestoudný žvanil.

Cílem těchto posměšných až slabomyslných kritik je snaha zamaskovat fakt, že 880 miliard prošustrovala TOP09 spolu s ODS. A současně se i jaksi pozapomíná, že na kriminalitě politiků nese drtivý podíl právě ODS.

A pak tu máme úžasné kroky naší „pravicové vlády", která sedm dlouhých let předváděla naprosto učebnicové vládnutí levicové. Zvyšování všech typů daní, zvyšování životního minima a tím navyšování sociálních dávek pro dlouhodobě nezaměstnané, vytvoření naprosto zvráceného systému dávky nazvané příspěvek na bydlení. Současně pravicové vlády posledních 7 let brzdily minimální mzdu, čímž stavěly spoustu slušných poctivých lidí do role „hlupáků", co chodí do práce, když ti „chytří" jsou doma na sociálních dávkách a mají v podstatě stejné čisté příjmy. Kromě toho začíná být jaksi IN nepracovat, a když tak jen občas a zásadně na černo za peníze na ruku.

Vzhledem k tomu, že pravice má výrazný vliv na media je třeba se připravit na to, že brzy se strhne předem připravená smršť. Ze všech stran budou noviny a televize chrlit jednu pomluvu za druhou, budou nás strašit znárodňováním, zmobilizují kde jakou známou tvář, která pronese srdceryvný příběh, jak se před rokem 1989 nemohla realizovat a nebo jak třeba konečně udělat v naší zemi pořádek. To vše s jediným cílem zdiskreditovat jedinou stranu, která je pro ODS a TOP09 tolik nebezpečná – ČSSD.

Pokud voliči této volební strategii podlehnou (a studentské volby naznačily, že minimálně část voličů se chytila), pak jsme všichni ztraceni. ČSSD bude oslabena, lidé budou volit malé strany bez šance na postup do Sněmovny (Pirátská strana, Úsvit, SPOZ) a plán ODS a TOP09 opět vyjde. Opět vytvoří seskupení s kýmkoliv a budou vládnout dál.

S kýmkoliv rozuměj opět jednu ze stran, kterým já osobně říkám strana „skoč na špek". V minulých volbách to byly Věci veřejné, před tím Zelení ještě předtím Evropští demokraté či ODA. V současnosti je to strana ANO. Všechny tyto strany slibovaly voličům změnu a vždy jim uvěřila značná část voličů a vždy se potvrdilo, že jim jde jen o možnosti pokračovat v devastování naší ekonomiky ve jménu pseudo pravice.

ČSSD je jediná strana, která má připravený tým odborníků, opravdových odborníků – nikoliv jak se stalo u nás zvykem: chemik ministrem financí, fyzik premiérem, ochranka supermarketů ministrem dopravy, novinář ministrem vnitra, či „superžena" vicepremiérkou pro cokoliv eventuelně i ministryní obrany.

Až půjdete volit, vzpomeňte si:

- na zásah kriminálky v Úřadu vlády;

- na defraudaci dotací z EU v hodnotě 400 miliard korun;

- na deficit rozpočtu 880 miliard korun, který vytvořila koalice ODS a TOP09;

- na aroganci Drábka, Schwarzenberga, Kalouska, Nečase, Topolánka a Klause.

A hlavně kde jsou miliardy z privatizace?!? Určitě nejsou u Sobotky ani u Haška či Zimoly nebo u ostatních lídrů ČSSD.

Volte jedinou volitelnou a připravenou stranu - ČSSD.

Chci věřit, že po těchto volbách si nebudu muset již po třetí říct:
"My, Češi, jsme opravdu zvláštní národ. Odstraníme vládu ODS a TOP09 a v následujících volbách si ji pak opět zvolíme!"